(ВИДЕО+СНИМКИ) Тервел Пулев разби носа на Уебстър за 15-а победа в зрелище

Тервел Пулев постигна 15-а победа на професионалния ринг. Той се наложи над американеца Дешон Уебстър по точки в 12-рундов мач.

Novinite.bg отрази зрелището под тепетата чрез специален пратеник, който засне най-интригуващото в лайфове, които можеха да се гледат в реално време на страницата на медията. Клиповете можете да видите най-долу в статията. 

 

Боят в пловдивската зала „Колодрума“ протече при пълна доминация на българина. 37-годишният софиянец беше много по-активен, докато неговият американски съперник прибягваше до хитрини, даващи му възможност за възстановяване.

Тервел направи всичко възможно да откаже Уебстър, който разчиташе много на навеждания с главата надолу и клинчове. Все пак роденият в Канзас Сити боксьор успяваше, макар и рядко да пласира не лоши удари.

В края на срещата играта стана почти равностойна, но така и не се стигна до възможност Терво да успее да нокаутира Дешон, който трябва да е останал доволен, че изкара на крака 36 минути.

Тримата съдии бяха единодушни. Луиджи Мускарили, Йордан Езекиев и полският рефер дадоха съответно 118-110 точки, 120-108 точки и 118-110 точки.

Това означава, че българинът е присъдил всичките рундове за нашенеца. Другите двама са видели по два рунда за Уебстър и толкова.

Тервел Пулев вече има 15 победи от 15 боя, но за първи път игра в 12-рундов мача. Годината беше тежка за него заради счупването на лявата му ръка след мача с Мич Уилямс, което го накара да почива няколко месеца. Годината завърши прекрасно за него с новия интернационален пояс на кръста.

Победата над Уебстър ще изстреля Тервел Пулев в топ 15 на световната ранглиста в категорията

„Противникът беше много корав и не всеки би се справил с него. Радвам се, че победих американец, защото в САЩ боксът е религия. Поздравления за Уебстър, че успя да вземе някои от рундовете. Много съм щастлив, че успях да се бия и да победя пред тази страхотна пловдивска публика. След 12 рунда има умора, но бях много добре подготвен и успях да изкарам мача в едно равномерно темпо“, каза Пулев веднага след срещата.

Дълго след края на галата под тепетата секундантът на Тервел – брат му Кубрат, остана, за да дава автографи.

Дискусиите са закрити за тази страница