Вземат лиценза на хотела на ужасите в село Чифлик

Вземат лиценза на хотела на ужасите. Това стана ясно от думите на туристическия министър Николина Ангелкова пред медиите в НС. Спешна проверка на министерството показала, че обектът изобщо не трябва да функционира.

Хотелът се намира в село Чифлик, Троянско, коментира вчера един от потърпевшите, Георги Бабев. Съобщава, че той и семейството му вместо нормална стая, получават стая в мазето на хотела, мръсотия и една нощ при минусови температури, а преживяването им струва 180 лв.

Потърпевшата Малина Тончева коментира, че с влизането в стаята мирише на мухъл. Мокетът е страшно занемарен, мръсен, целият в петна. В банята, огледалата са счупени, ваната е изкъртена, изпотрошена. А след всичко това, остават и без вода, нито топла, нито студена.

Този хотел не отговаря на условията за нормално пребиваване, категорична е Николина Ангелкова. Още днес се затваря първия етаж на хотела. Министърът е изискала всички актове, които КЗП е издала на хотела на ужасите. Абсурдно е искането на хотела да получи категоризация за четири звезди. Това обаче му е отказано.

Ангелкова призова да се подават сигнали в МТ. Ведомството веднага щяло да реагира. Министърът се закани и за по-строг контрол как се прави категоризация на хотелите. Освен това хотелът нерегламентирано използвало думата СПА в името си, което е поредното нарушение, констатирано в обекта.

Дискусиите са закрити за тази страница