ВАС потвърди глобата от четвърт милион спрямо наша марка майонеза

Върховният административен съд потвърди санкцията спрямо фирмата за производство на майонеза „Олинеза“ ЕООД. Санкцията е в размер от 253 960 лв. спрямо и за заблуждаваща реклама.

Припомняме, санкцията спрямо „Олинеза“ беше наложена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) през месец декември 2015 година. Днес нарушението на фирмата беше потвърдено и от ВАС, с което „Олинеза“ ще трябва да заплати 253 960 лева.

Санкцията е наложена заради проучването на КЗК, което е установило, че рекламното послание „-15 %“, свързано с продукта „Олинеза трапезна майонеза“, създава заблуждаваща визуална и смислова представа за намаление на продажната цена на дребно на една опаковка „трапезна майонеза Олинеза“ 200 гр., като се промотира нейното намаление с 15%. Оказва се, че в действителност това намаление се отнася за цената, на която продуктът се доставя до търговската мрежа.

В своето решение Върховният административен съд изцяло споделя констатациите на Комисията за извършено нарушение на забраната за заблуждаваща реклама.

Дискусиите са закрити за тази страница