Валери Симеонов определи оставката на Бисер Петков като ненавременна и ненужна

Вицепремиерът Валери Симеонов смята, че оставката на социалния министър Бисер Петков е ненавременна и ненужна. Съжалявам за оставката му, работихме чудесно, един от най-добрите професионалисти е, мисля, че оставката му е ненавременна и ненужна, коментира пред журналисти Валери Симеонов.

Симеонов обясни, че се е чул с Бисер Петков по телефона снощи и е изразил съжалението си. На въпрос дали трябва да е непартиен наследникът на Петков вицепремиерът коментира, че дали е партиен или непартиен кандидатът, няма никакво значение, важно е да си върши работата. Той уточни, че с него не са обсъждани имена за нов министър на труда и социалната политика. Според него е редно да бъдат съгласувани и с „Обединени патриоти“.

Според Симеонов не само майките, а и други социални групи са в тежко положение и всички искат повишаване на сумите, но всичко е въпрос на възможности на държавата.

Вицепремиерът участва днес в международната конференция в София на тема „Българските общности в Западните Балкани – ключов фактор в процеса на присъединяване на страните към ЕС“.

 

 

Дискусиите са закрити за тази страница