Валери Симеонов обяви, че се намесва в "патакламата" със Закона за търговия с горива

Възможна е наказателна процедура срещу България заради подготвения Закон за търговия с горива и по-специално заради обезпеченията, които са длъжни да плащат търговците по него.
Това твърди адвокат Грета Ганева, която участва в брифинг, иницииран от вицепремиера и лидер на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов.Самият той подчерта, че този законопроект е лобистки и обслужва само няколко фирми, а в същото време ще унищожи стотици компании в бранша. Дребните търговци на горива не са против да има закон и правила, но определят внесените текстове като твърде рестриктивни.

„Европейската комисия третира такъв тип обезпечения като незаконосъобразни и действително няма логика в тях – без ти да си осъществил дейност, въз основа на която да налагаш и събираш данъци, ти да платиш предварително обезпечение, с което да гарантираш плащане. Обръщаме внимание във връзка с тези обезпечения – ние със сигурност ще имаме наказателна процедура“, смята Ганева.“Апетитите на големите търговци станаха много големи. Явно залъка, който хапват в момента, не им стига и искат да вземат този на дребния търговец и превозвач на горива“, коментира търговецът Ангел Даскалов. Валери Симеонов е категоричен, че депутатите от НФСБ ще гласуват против новия закон.

Дискусиите са закрити за тази страница