Българин в Киев: Рафтовете в магазините се опразниха

„Паника няма, но вече почти нищо не остана по магазините. От сутринта се наредиха да купуват храна и лекарства от аптеките“, така описва ситуацията в Киев нашият сънародник Веселин П. от Плевен, който живее в украинската столица със съпругата си, която е украинка, съобщава Dir.bg.

Българинът мисли за евакуация, потърсил е връзка с българското посолство, но никой не отговорил на обаждането му. Разказва, че масово киевчани напускат града.

„Звънях в българското посолство, но никой не вдига. Искам да напусна, колкото се може по-бързо. Ако не пуснат жена ми и дъщеря ми, и аз няма да замина“, разказва мъжът, като пояснява, че те са с украинско гражданство.

Няколко часа по-късно все пак успява да се свърже и уточнява, че от мисията ни са го записали, но не и данните на семейството му. „Записват номерата и имената само на българи“, уточнява той.

Твърди, че в момента не е лесно да се напусне и Киев. „Казват, че не пускат да се влиза в града“, разказва българинът.

„Не съм чул някой от украинците да е против Русия. Разбира се, всеки е готов да защитава родината си. Но Русия напада, не Украйна. Хората искат мир. Вече 8 години продължава това. Какво иска Путин?! Да вземе цяла Украйна ли?“, недоумява българинът.

Дискусиите са закрити за тази страница