БСП се събира на пленум днес

БСП се събира на пленум днес на Позитано 20. Националният съвет ще проведе закрито заседание по вътрешнопартийни въпроси.

Дневният ред на форума предвижда доклад от председателя Корнелия Нинова за актуалната политическа обстановка, както и план за работата на БСП през първите шест месеца на тази година. 

Очаква се още при приемане на дневния ред и предложенията за включване на нови точки в него да се нажежат страстите. Този път те са около свалянето на Валери Жаблянов от поста зам.-председател на парламента и референдума за Истанбулската конвенция. 

В края на миналия месец Нинова обяви, че партията иска национално допитване за ратифицирането на конвенцията. На пленума днес обаче щел да се чуят гласове за оттегляне на тази инициатива, научи OFFNews. Критики се очакват и около случая „тука има, тука нема“ изречение с автор Жаблянов за Народния съд като неизбежен и необходим в декларацията на социалистите против Луковмарш. Споровете – освен около тезата на Жаблянов и раздухания скандал, са и за методите на работа в партията, заяви за OFFNews член на ръководството й. 

На пленума днес ще се разискват и проблемите в структурата на БСП в Казанлък, откъдето поискаха Драгомир Стойнев да бъде сменен като отговорник за Старозагорски регион. 

Дискусиите са закрити за тази страница