БСП и ГЕРБ пак се скараха за субсидиите

Субсидия от 1 лев касае бъдещето на партиите, вещае диктатура и връщане на член Първи от Конституцията (за Българската комунистическа партия като ръководната сила в обществото и държавата в Конституцията до 1989 г. – бел. ред.). Спомняте си мутренските времена, това ще доведе до криминализиране на политиката отново. Това заяви за предложената от ГЕРБ и МС субсидия от 1 лв. на глас депутатът от БСП Филип Попов пред Канал 3 в НС днес.

„Странно чувство за хумор тази сутрин – точно г-н Попов от БСП да говори за член първи е проява на хумор. Още през 2016 г. ГЕРБ бе последователна и внесе проект за решение именно и по повод за партийната субсидия от 1 лв., след проведения референдум „за“ отговориха 2,5 млн. българи. За мутренски времена и член първи ще му припомня за „глас народен, глас божий“, отговори депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Според Филип Попов „очевидно с внасянето на този законопроект ГЕРБ признава и легализира политическата корупция и купуването на цели партии“.

„Сега на практика партиите ще бъдат зависими не от интересите са народа, а от интересите на един или друг бизнесмен, които ще ги финансират щедро. Очевидно това ще бъде насочено към управляващите, защото в тях са всички лостове“, обяви още социалистът.

„По-нелепи аргументи не съм чувала. Не знам откъде колегата Попов събира повод за това, което говори. Ще кажа ясно и категорично: ГЕРБ има решение не само от партията, но и на МС. Странно защо темата за пазаруването и продаването е ехо от конгреса, за това говореше тяхната председателка – че БСП не е за продан. Не знам дали има политическа партия, обявена за продан, но колегите от БСП имаха щедри дарители, например като Бенчо Бенчев (бургаски общински съветник). Нека БСП да подходят рационално, с подобни клишета няма как да убедят нас с някакви аргументи, какво остава за хората, поискали тази промяна“, изтъкна още тя, съобщиха от Канал 3.

Дискусиите са закрити за тази страница