Броят на загиналите при нападенията в Шри Ланка чужденци нарасна до 39

Броят на чужденците, убити при нападенията срещу църкви и хотели в Шри Ланка вчера – навръх католическия Великден – е нараснал до 39, а на ранените – до 28, предаде Асошиейтед прес, като се позова на властите.

Сред жертвите са осем британци, петима индийци, трима датчани, двама австралийци, двама китайци, както и граждани на САЩ, Япония и Португалия. Сред загиналите са три от децата на датския милиардер Андерш Холш Поулсен, който е бил на ваканция в Шри Ланка със своята съпруга Ане и четирите си деца.

Министърът на туризма на Шри Ланка Джон Амаратунга каза, че неговото министерство работи в тясно сътрудничество с министерството на външните работи и дипломатическите представителства в страната за „да направи така, че формалните процедури, свързани с жертвите, ще бъдат изпълнени колкото се може по-бързо“. „Правителството (на Шри Ланка) вече е предложило помощ на всички жертви, на засегнатите храмове, както и на хотелите, станали мишена на вчерашните нападения“, заяви още той.

По думите му туристическият сектор и правителството на Шри Ланка правят всичко по силите си, за да гарантират безопасността на намиращите се в страната туристи.
При общо девет бомбени атаки вчера в Шри Ланка загинаха общо най-малко 290 души, а близо 500 бяха ранени, припомня АП.

Дискусиите са закрити за тази страница