Борисов: Не трябва да се бъркаме във вътрешните работи на Македония със съвети

„За България е хубаво, когато има кауза, каквато беше европредседателството. Тя ни мобилизира и обединява”, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който бе помолен да коментира актуални вътрешни и външнополитически проблеми.

По отношение на референдума в Република Македония, министър-председателят подчерта: „Всеки един народ сам определя съдбата си. Ние само можем да кажем, че подкрепяме нашите съседи по пътя им към НАТО и ЕС“.

Борисов смята, че не трябва да се бъркаме във вътрешните работи на Македония със съвети.

„Оставям на македонските политици да преценят по какъв път да вървят, а ние всячески ще ги подкрепяме“, каза той.

Премиерът коментира и отварянето на офертите за нов изтребител. Борисов подчерта, че държи бъдещите бойни самолети да бъдат нови.

„Държим да бъдат нови, не само за да могат да охраняват нашите летци небето ни. Ако стане война, да имаме най-модерните самолети“, каза Борисов. Той заяви, че са поканени летците от Граф Игнатиево, за да се запознаят с предлаганите самолети, защото според него именно те са най-добрите летци и ще трябва да летят на тях.

Премиерът също така коментира и проблемите на хората с увреждания. Той посочи, че вместо исканите 105 милиона лева, правителството ще отпусне в новия бюджет 150 милиона лева.

„Винаги съм поемал отговорността. Обещал съм в новия бюджет да има 150 милиона лева повече за хората с увреждания. Борбата срещу олигархията и незаконната контрабанда ни дава възможност да заделим пари за социална политика“, посочи той.

Дискусиите са закрити за тази страница