Борисов: Не искам да влизам във войните на президента

„Не искам да влизам в неговите (на президента Румен Радев – бел. ред.) войни, министрите да искат среща с него и да му представят какво правят по обществените поръчки“. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание, информира БГНЕС.

„Всички министри, които провеждат обществени поръчки, поискайте среща с президента и всеки един да представи това, което прави. Ако някой е злоупотребявал с обществени поръчки, да отива в затвора. Не може за една бълха да горим целия юрган“, заяви Борисов, визирайки проблеми, възникнали с първите санирани блокове, където имало малки по думите му течове.

„Не искам да влизам в неговите войни. Отивате при президента и му казвате за който смятате, че е на тъмно, вземаме прожектор и го осветяваме“, заръча Борисов на министрите си.

Премиерът даде и още една задача за членовете на кабинета: „Всички министри да проверят служителите си дали са си платили глобите към КАТ. Човек, който нарушава Закона за движение по пътищата и има няколко акта, не знам дали е добър служител. Следващата седмица искам да знам всеки колко служители има с актове. Същото се отнася и за областните управители“.  

 

Дискусиите са закрити за тази страница