Борисов недоволен от международните реакции по случая с Виктория Маринова

Премиерът Бойко Борисов е изразил недоволството си от международните реакции по случая с русенската журналистка Виктория Маринова по време на срещата си с представители на Дипломатическия корпус у нас. Това коментираха източници от правителството. Министър-председателят, главният прокурор, министърът на вътрешните работи информираха дипломатите за хода на разследването на убийството. В срещата в Министерския съвет участва и вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Борисов е бил недоволен и от факта, че нито едно посолство в България не е поискало официална информация, а в същото време са правени негативни коментари за страната ни и за работата на властите по случая. 

Позиция, изразена от Борисов, и по-рано днес: 

„Тъй като знам, че сега в Брюксел доста хора ме гледат, аз умишлено разговарях с тях през тези дни, защото очаквах, че това, което са ни учили – да не се обвинява никой до категоричното доказателство, че това е виновникът. Те ни разсипаха от „Туитър“. 

На срещата с дипломатите Борисов е заявил, че е готов да отговаря на всякакви въпроси по случая на следващия европейски съвет. Заради международния натиск върху страната ни, за да не се попречи на същинската работа на органите на реда, в последните дни МВР било принудено да съобщава фалшиви версии за разследването, обяснил още премиерът пред посланиците. На днешната среща нито един от тях не е отправял въпроси към представителите на властта. След края й посланиците не коментираха темата и пред журналистите в МС. 

По-рано днес на извънреден брифинг официално беше съобщено, че 21-годишният Северин Красимиров е задържан късно снощи в Германия, по искане на българските власти. Той е заподозрян за убийството на Виктория Маринова, разследването по случая продължава, но мотивите за престъплението най-вероятно не са свързани с работата на жертвата. На брифинга премиерът Борисов се изказа остро за прибързаните реакции у нас и в чужбина по повод убийството на журналистката. 

Дискусиите са закрити за тази страница