Борисов: Майките, които харесват Бисер Петков – да си го вземат! Премиерът отряза още една глава

Във вторник ще предложим Деница Сачева за министър на труда и социалната политика. Мисля, че тя ще се справи по-добре. Това съобщи на пресконференция премиерът Бойко Борисов. В петък бе поредното неразбирателство. Пет пъти съм връщал оставката. И колегите, и неговите министри не искат да работят с  него. 

Уважавам майките на деца с увреждания. Както не им се меся с коя политическа формация и с кой политически лидер си говорят, и те да не ми се месят. Министрите са си мое право. Дори и Патриотите, всички знаят, че за да се назначи министър трябва да се съглася аз.

Ако толкова си го харесват майките Бисер Петков, като направят правителство, да си го направят министър”, заяви Борисов.

Той бе категоричен, че отговорността за правителството и министрите си е изцяло негова. „Никой не е настоявал да слагам Петков като министър, та сега да ми се сърдят, че го свалям. Консултирам съм смяната и с колегите”, каза още премиерът.

Министър-председателят добави още, че областният управител на Перник Ирена Соколова ще се раздели с поста си заради водната криза. „В сряда ще има решение на Министерски съвет”, уточни той.

Дискусиите са закрити за тази страница