Борисов инспектира АМ Тракия: Господ ни е пазил някой мост да не се срути! Сега ще ги оправим (ВИДЕО)

Това е един сектор, който продължава да работи на пълни обороти, да пълни хазната. Използваме времето, когато движението е по-малко да отремонтираме и останалите мостове по магистралите. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията на ремонта на магистрала „Тракия“.  На аутобана той спря, за да разговаря с работници, строящи виадуктите. Премиерът честити Цветница и ги попита как са. Как върви юнак работата. Здраво? – попита премиерът един работник. Сега всичко е перфектно, отговори му той.  Кога ще свършим тия три моста, попита още Борисов. Надявам се 24 май да не сме тука, чу той в отговор. „И аз се надявам на 24 май всички хотели и ресторанти да са пълни, по морето,по планините. Работите, неделя и събота. на макс“, каза още премиерът.

Премиерът с удовлетворение установи, че всички работници носят предпазни маски и спазват наложените мерки. Той също научи, че няма никакво забавяне на заплатите. „Важното е всичко да работи, за да не спрем постъпленията в бюджета. Защото всички казват: „Дайте пари!“, а то все отнякъде трябва да влезе“, заяви още той. Искам да видят хората по какво са карали хората десетилетия наред и как Господ ни е пазил по мостовете на магистрала Тракия, подчерта Борисов. 

„Където може навсякъде отпускат, за да се работи. От Момчилград, Сунгурларе, Ветрен – всички хранят семейства.  И като мине тая гадост – пет нови моста големи. Хем си помагаме с времето, хем си помагаме да не отиват на борсата, ние да им плащаме. Я сметни да са на борсата. Троен ефект имаме.  Мисля, че две седмици много е важно да устискаме. Да им спасим живота и здравето на хората. И да се подготвим за след това.  Ако всичко мине до 24 май – 1 юни, да се отпусне малко. На всички други лотове се работи. Да чукна на дърво, спазват мерки на безопасност. До сега нямаме огнища. Дай боже да е така и занапред, защото от много региони са работниците“, каза още премиерът.  

На много от тия хора жените им не работят. На тяхната заплата чакат, добави Борисов.   

„Всичко е старо, изгнило. Излива се нов бетон, нови колони. За да може летния сезон всичко да е наред. Виждате какво означава основен ремонт. Буквално е махнат“, коментира премиерът ремонта на мостовете. 

Бойко Борисов съобщи също, че Австрия е одобрила друга българска фирма за производство на защитни облекла. 

Според щаба към днешна дата вече са осигурени лекарства за лечение на COVID-19. Твърдото спазване на мерките – това е, добави той. 

„Като стане готов, хората ще си мислят, че така е било. Искам хората да видят как Господ ни е пазил по време на земетресенията. Виждате ли как в Италия падат мостове. Нека да запомнят как е изглеждала Тракия и какво правим в момента“.

 

Дискусиите са закрити за тази страница