Бойко Борисов: Тол системата трябва да заработи през лятото

Тол системата трябва да започне да работи през лятото, смята премиерът Бойко Борисов. Борисов инспектира ремонта на пътя Пловдив – Асеновград. Според него целта е това да се случи през август, но е възможно месец-два забавяне, за да се уточнят платените пътища.

Предстоят и изчисления как да се таксуват различните превозни средства над 3 тона и половина, включително и автобусите. Те обаче ще плащат по-малко от тировете, за да не се увеличи цената на пътническите билети. Премиерът беше категоричен, че за да има хубави пътища трябва да се плаща.

Бойко Борисов – министър-председател: Защото няма как за 10 евро да минават България с тир. Няма друга такава цена. Нашите българи като отидат в Гърция по 200 000-300 000 по празниците всички на границите – по 5 евро в едната посока , 5 евро в другата. По 20 лева им взимат – искате ли да пробваме ние да сложим 20 лева някъде такса да видите какви протести и какво чудо ще бъде. Отиват в Гърция – плащат, в Македония – плащат, в Сърбия – плащат, и считат за нормално, а в България трябва да е без пари.

Дискусиите са закрити за тази страница