Бойко Борисов: България и Кореа споделят една обща съдба на таекундото (ВИДЕО)

До 90-те години по време на режима беше забранено таекуондото и ние тренирахме нелегално. Нашият боен клуб беше маскиран като танцов състав.  В профсъюзният дом на културата „Георги Димитров“, вместо танци тренирахме таекуондо.  Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Световната централа по таекуондо KUKKIWON.

„После вече като дойде Демокрацията младите се  разделиха. Вие направихте геройство. Самият аз не съм вярвал, че таекуондото ще стане олимпийски спорт“, заяви премиерът. На срещата присъства и президентът на българската федерация по таекуондо Слави Бинев.

„За радост сега и в България, много млади хора тренират. Имаме  медали от всички първенства“, подчерта Борисов.

По думите му принципите на таекуондо са интересни, както и по борба, бокс и по джудо. „Да не се плашиш от силния и да уважаваш слабия. Да дадеш още една крачка назад пред противника. Да му дадеш шанс, да го обмислиш. Това е идеология, която във съвременния свят е изключително важна и в политиката“, каза премиерът Борисов.

„Сега вече е идеално, вече е добре. Тренировките едно време бяха като тайнство 1985-1986 г., там някъде го помня“.

„България и Кореа споделят една обща съдба на таекундото. В тази област нашите отношения са изключително близки“, заключи премиерът.

Дискусиите са закрити за тази страница