Божурище се вдига на протест в защита на шофьора от Своге

Все повече съграждани на обвинения за трагедията край Своге шофьор – Григор Григоров се вдигат на протест в негова защита. Демонстрацията ще се проведе днес от 16:30 ч., на пътя от София за Калотина при автобусна спирка „Магазин Метро 2” (посока София) и светофара срещу хипермаркета.

За по-малко от четири дни са събрани над 2000 подписа в Божурище в негова защита. От пунктовете за събиране на подписи непрекъснато уведомяват за изчерпани бланки и желаещи да се подпишат. Над 1300 за около 3 дни са вече подписите и в електронната петиция с искане за спреведливо разследване на трагедията край Своге. Най-голяма съпричастност е изразена от живущи в София, Божурище и Своге.

Протестът днес, макар и организиран в последния момент, набира все повече популярност сред съгражданите на шофьора. Информацията се разпространява от уста на уста и чрез социалните мрежи. За по-малко от 24 часа към събитието във фейсбук се присъединиха над 70 човека, а на 100 са проявили интерес, отбелязват организаторите на акцията на недоволство.

Те напомнят, че протестът е под надслов:„Протест за справедливо разследване на трагедията от Своге” и включва две основни искания:

1. Справедлив процес спрямо Григор Божидаров Григоров, обвиняем за причиняването на смъртта на 17 души при катастрофата на 25.08.2018 г. край гр.Своге.

2. Извършване на обстойно, всеобхватно и прозрачно разследване на причините за настъпването на инцидента и най-вече: проектирането и изграждането на пътния участък; текущото състояние на пътната настилка; текущото състояние на отводнителната система в района на инцидента; състоянието, годността и местоположението на обезопасителната мантинела.

Дискусиите са закрити за тази страница