Близък на убития бизнесмен: Той не е показал притеснения за сигурността си

Продължава разследването около убийството на Петър Христов. Бизнесменът беше прострелян показно с осем куршума на столичния бул. „България“.

Полицията работи по няколко версии, но основната е, че разстрелът е свързан с бизнес делата на 49-годишния мъж.

„Времето и мястото на убийството не са избрани случайно“, заяви Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.Петър Христов е много противоречива личност“, каза той и напомни, че като млад бизнесменът е притежавал охранителната фирма „Дито“ ООД, която охранява най-големите захарни заводи у нас.

„За пръв път неговото име се появява в медиите през 1993-та година. Той е интересен за медиите като част от борческата империя. И сам той се определя като част от нея“, коментира журналистът Анна Заркова.

Работата на следователите продължава.

Близък на убития бизнесмен: Той не е показал притеснения за сигурността си“Петър Христов не е показал да има притеснения за сигурността си. Той идваше в Самоводене без охрана. Само веднъж съм го виждал с шофьор тук“. Това разказа за „Здравей, България“ Николай Милаковски, кмет на Самоводене – мястото, където е израснал бизнесменът, който в понеделник сутринта беше показно разстрелян с 8 куршума.

„Той беше един изключително хубав, приятен и лъчезарен човек. Той беше изключително трудолюбив“, разказа Милаковски, който се познава от малък със собственика на „Лактима“.

Милаковски разказа, че убитият бизнесмен е помагал с дарения в общината. Той допълни, че в Самоводене ще има ден на траур.   

Красимир Горсов: За мен беше чест, че познавах Петър Христов“Това е шок за цялото ми семейство, защото загубихме един изключително близък човек“, каза той

Убитият бизнесмен Петър Христов е един от хората, помогнал на Мануела Горсова, която пострада тежко при катастрофа, причинена от Максим Стависки. Оказа се, че Христов е спонсорирал лечението на момичето и е бил близък до семейството й.

Красимир Горсов: Петър Христов спаси живота на дъщеря ми Мануела.Бащата на Мануела – Красимир Горсов, коментира, че той е помагал на много хора и е държал това да остане в тайна.

„За мен беше чест, че познавах такъв човек. Изключително харизматичен. Той спаси два пъти живота на Мануела. Това е шок за цялото ми семейство, защото загубихме един изключително близък човек”, заяви Горсов.
Полицията работи по няколко версии, но основната е, че разстрелът е свързан с бизнес делата на 49-годишния мъж.

Дискусиите са закрити за тази страница