Близките на Андреа от Галиче искат доживотен затвор за убиеца: Това е ужас, в който ни въвлече някакъв психопат

Близките на Андреа от Галиче искат доживотен затвор за убиеца. 

„Това е ужас, в който ни въвлече някакъв психопат, някакъв изрод”, заявяват близките.

Същевременно психолози ще разговарят със съучениците на 18-годишното момиче. То беше открито мъртво в двора на дома й този уикенд. 17-годишен, криминално проявен, е направил самопризнания за жестокото престъпление.

„В момента насам пътува група психолози, изпратена от Министерството на образованието и науката”, обясни директорката на училището, в което е учела Андреа.

Освен съучениците й, със сълзи на очи са и учителите на Андреа. Всички казват, че е била добра и старателна ученичка.Същевременно тази сутрин полицията започна специализирана акция в Галиче. Тя е насочена срещу битовата престъпност. Проверяват се и лица с криминални прояви и нарушения на обществения ред. На място са вътрешният министър Младен Маринов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Категорично смятам, че убиецът от Галиче не може да се оправи. Това заяви в предаването „Здравей, България” криминалният психолог Тодор Тодоров.

Той и бившият директор на отдел „Убийства” в МВР Ботьо Ботев коментираха жестокото престъпление, което разтърси селото този уикенд.

„За да поправиш нещо в себе си, трябва да имаш ресурс за това – и интелектуален, и емоционален. При този тип хора такъв няма, те са изключително примитивни”, смята Тодоров. „Всеки път говорим едно и също – такъв тип хора, ако имаха някаква емпатия, нямаше да извършат такова престъпление”. 

„Това момче е било антисоциален тип, известен с проявите си. Това момче живее сам. Откъде придобива средства, за да живее? Явно през всичките тези години на съзнателното си оформяне като човек е вършил престъпления”, коментира Ботьо Ботев. „Съответните полицейски служби са били длъжни да имат информация по отношение на този човек, да се вземат конкретни мерки за наблюдение, особено при тази проява, която е имал скоро”.

„Престъплението, което е извършил миналата година, също се е отличавало с особена жестокост ”, коментира и Тодор Тодоров.

 

 

Дискусиите са закрити за тази страница