“Безопасни детски площадки” свали десетки автомобили от тротоарите в София

Сдружение “Безопасни детски площадки” очаква от районните кметства на Столична община информация за това какви мерки са предприети срещу паркиралите автомобили по тротоарите. През септември сдружението започна кампания за свободни тротоари за хората и майки с колички. Идеята беше да се свалят всички, паркирали върху тротоари автомобили в София, пише Столица.бг

“Безопасни детски площадки” получи подкрепата на стотици столичани и получи отговор на сигнал и предложението им за поставянето на антипаркинг елементи на ул. Деде Агач в кв. Стрелбище. От сдружението обещават да подадат до Столична община пълна информация с проблемните зони, с посочени конкретни адреси и снимки от кампанията.

За нас това е крачка в решаването на проблемите на градската мобилност. Ние също искаме да живеем в Град за хората и затова участваме в решаването на проблемите, написаха от сдружението в социалната мрежа.

Те се надяват, че нещата ще се променят към по-добро и скоро всички тротоари в София ще бъдат свободни и само за пешеходци. “Моментът е подходящ, защото скоро ще започне обсъждането на бюджета на София за следващата година, а и наближават местни избори”, надяват се от Безопасни детски площадки.

Кампанията им приключи, но продължават да приемат сигнали за паркирани върху тротоари автомобили, които възпрепетстват спокойното преминаване на пешеходците и особено на майки с колички и малки деца.

Дискусиите са закрити за тази страница