Бездомни кучета нападнаха петгодишно дете в центъра на Хасково

Глутница бездомни кучета нападна 5-годишно дете. Инцидентът станал точно в центъра на Хасково пред сцената на пл. „Свобода”. Там детето си играело със свои връстници.

Малчуганът тръгнал да бяга към свой приятел, когато бездомните кучета го наобиколили и започнали да лаят. Майката на детето била на няколко метра от сина си с другото си по-голямо дете. Намесили се възрастни хора, които стояли на пейките пред сцената.

Пред „Дарик“ майката разказа за станалото: „Преди няколко вечери при пейките пред Областния съвет детето си играеше и тичаше с други деца. Глутницата се появи изневиделица и наобиколиха малкото ми дете, което е на 5 г. Отстрани имаше възрастни, които скочиха и взеха детето в ръце, иначе най-вероятно щеше да има последици. Глутницата кучета си е редовно тук в центъра и обикаля. Трябва да се вземат мерки, защото освен от нападение, има опасност и от болести“.

Жената не е подала жалба, защото не вярва, че ще има ефект: „Докато общината не се разбере със зоодоброволците кучетата да се прибират в кучкарник, а не само да бъдат маркирани, няма решение на въпроса“.

Дискусиите са закрити за тази страница