Балабанов: Ракета се взриви на 200 метра от нас при посещението в Киев

Ракета се взриви на 200 м от българската делегация при посещението ѝ в Киев. Това разкри депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов в ефира на бТВ.

„Трябваше да идем на място, за да се уверим с очите си как изглежда една страна от Европа по време на война в XXI век. Имахме възможност с делегацията и с министър-председателя в рамките на два дни да посетим тези места и да се уверим  какво означава, аз ще го нарека, притихналия ад в Украйна. Гледките са ужасяващи и всичко това се случва само на 300 км от България. Европейци и християни, като нас, в момента плащат цената на войната с живота си“, заяви Балабанов.

„Това пътуване беше изключително тежко, но организирано и синхронизирано по перфектен начин. И тук съм благодарен на нашите представители на НСО, които бяха част от делегацията и които направих всичко възможно да се погрижат за нашата сигурност. Но тези 48 часа минаха като години, защото освен че посетихме някои от най-тежко пострадалите предградия на Киев и видяхме с очите си как целият живот е спрял. Тоест там са унищожавани не само жилищни сгради, убивани са не само мирни граждани, а е унищожена и цялата инфраструктура, търговски обекти, места от обществена значимост, въобще унищожен е светът на нормалния човек“, каза депутатът от ИТН.

Дискусиите са закрити за тази страница