Аспаруховият мост във Варна отново в ремонт

В понеделник стартира ремонтът на Аспаруховия мост, който е част от път I-1 Варна – Бургас. Тогава ще се изгражда временната организация за движение. Строителните дейности ще започнат във вторник, информира news.bg. 

Мостът се състои общо от 11 съоръжения, а от следващата седмица започва обновяването на съоръжение 6, с дължина 97 м.

Платното за Бургас ще бъде затворено за движение, а трафикът ще е насочен в платното за Варна по ремонтираните през миналата година съоръжения 3 и 5. Достъпът до пристанище Варна Изток и Южната промишлената зона няма да се ограничава.

Ще се ремонтира хидроизолацията, и ще се поставят нови бетонови плочи, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничителни системи, парапети и други.

Работата ще е мобилизирана, за да може да приключи максимално бързо.

Строително-монтажните работи ще се изпълняват от ДЗЗД „ПОНТ“.

Аспаруховият мост е в експлоатация от 1976 г. и е основна връзка на ж. к. „Аспарухово“ с останалите квартали във Варна. Ремонтът му е наложителен, тъй като не е ремонтиран от около 40 години.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите да карат внимателно, да спазват пътните знаци, въведени с временната организация на движение и да предвидят повече време за пътуване.

Шофьорите, преминаващи транзитно през Варна, може да използват алтернативен маршрут: от ул. „Девня“ във Варна – с. Езерово – Страшимирово – Девня – Разделна – Белослав – АМ „Черно море“.

Дискусиите са закрити за тази страница