Арестуваният за убийството на баба си прекъсна заседание, прилоша му

Арестуваният за убийството на баба си и побой над майка си младеж от Велинград неволно прекъсна заседанието за определяне на мярка за неотклонение в Окръжния съд в Пазарджик. Още с влизането си в залата беше блед като платно, а още след първите минути се оплака от проблем с белия дроб, преди се надве и започна да кашля и повръща.

Съдията по делото разпореди мъжът да бъде изведен и да му повикат линейка. След преглед е установено, че трябва да постъпи в болница за обстойни изследвания и е закаран в МБАЛ Пазарджик.

29-годишният Христо Стоянов беше задържан в неделя след битов скандал. В яростта си младежътпребил майка си с дървен прът, после започнал да нанася удари върху лежащоболната си баба. 71-годишната жена издъхнала.Прокурорът по делото поиска постоянен арест, като обясни, че деянието е с висока обществена опасност.

Христо е посегнал на повече от един човек, и то от  най-близките си. Добави, че има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Адвокатът на подсъдимия изненадващо също заяви, че „задържане под стража“ е най-доброто решение, като се има предвид ситуацията в дома на клиента му. Защитникът поиска експертиза от психолози и невролог, за да се провери състоянието на младежа.

Той е с висше техническо образование, занимава се с компютри. След убийството, с дрегери е установено, че не е бил под въздействието на алкохол или наркотици.

Дискусиите са закрити за тази страница