АПИ с важна информация за движението по АМ "Тракия"

Двупосочно ще е движение в платното за София между 35-и и 41-ви км на АМ „Тракия“ поради ремонт на двата виадукта при 37-ми и 38-ми километър.

Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ограничено ще е преминаването в платното за Бургас. Срокет за изпълнение на предвидените дейности е до 20 ноември т.г. За улеснение на трафика в края на всяка работна седмицата в този участък ще има реверсивно движение. В петък от 13 ч. ще има две ленти за движение в посока Бургас и една за София.

В неделя от 13 ч. до 20 ч. ще се осигурят две ленти за София и една за Бургас.

До 29-ти септември т.г. ще бъде намалена скоростта до 50 км/ч при нулевия километър на АМ „Хемус“ в посока София поради частични ремонти на 100 м от активните ленти. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Останалите ограничения по автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“ са:

На АМ „Тракия“ поради ремонт на съоръженията при 17-ти и 18-ти километър в посока Бургас движението се осъществява двупосочно в платното за София. Ремонтни дейности се извършват и на моста над р. Елшишка при 89-ти км на АМ „Тракия“ и движението се осъществява двупосочно в платното за Пловдив.

Шофьорите трябва да карат с повишено внимание в участъка между Ихтиман и тунел „Траянови врата” – от 45-ти до 53-ти км, където скоростта е ограничена до 90 км/ч в двете платна, поради неравности на пътната настилка и извършване на ремонтни дейности.

В понеделник беше въведено ограничение на скоростта до 90 км/ч по АМ „Тракия” и в участъка Чирпан-Стара Загора, от 168-ми до 208-ми км, поради неравности на настилката.

В момента на АМ „Хемус“ се ремонтира долното строене на 4 виадукта – при 19-ти км (виадукт „Потоп“), 33-ти км (съоръжението при тунел „Витиня“), при 36-ти километър (виадукт „Коренишки дол“) и при 51-ви км (виадукт „Разлив“). На съоръжението при 9-ти км (в района на с. Яна) се подменят дилатационните фуги.

Поради това движението в района на съоръженията при 9-ти, 33-ти, 36-ти км се извършва двупосочно в платното за Варна. На виадукта при 51-ви километър се ремонтира платното за Варна и там трафикът преминава двупосочно в платното за София.

Заради ремонтните дейности по съоръженията е ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона. Превозните средства се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „Витинска река“ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ „Хемус“ при 47-ми км при пътен възел „Ботевград“ и обратно.

Дискусиите са закрити за тази страница