АПИ: Затварят се някои пътища в страната поради снеонавявания

Затварят се някои пътища в страната поради снегонавявания и силен вятър, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Временно се затварят пътят Нови Пазар – Тръница, пътят Нови Пазар – Секулово, пътят Никола Козлево – Пет могили, пътят Никола Козлево – Цани Гинчево, пътят Векилски – Орляк, пътят Мадара – Нови Пазар, пътят Каспичан – Златна Нива. От АПИ препоръчват на водачите на автомобили да избягват движението в тези участъци и да се съобразяват с ограниченията и действията на пътна полиция.

Проходът „Печинско“ е забранен за автомобили над 12 т.

Временно се ограничава движението в активната и изпреварваща лента на автомагистрала „Тракия“ при км 21 в посока София, поради пътен инцидент. Движението се осъществява в аварийната лента. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки указанията на „Пътна Полиция“, съветват от АПИ.

Шофьорите да се движат с повишено внимание в областите Шумен и Разград, поради интензивен снеговалеж, призовават от АПИ.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Дискусиите са закрити за тази страница