Американският посланик изрази надежда, че преговорите за Ф-16 ще приключат бързо

Американският посланик Ерик Рубин изрази надежда, че преговорите за изтребителите ще приключат бързо. Това коментира той пред „Хоризонт“, след като във вторник Конгресът на САЩ даде разрешение България да закупи изтребители Ф-16 при таван на сделката от близо три милиарда лева.

„Надяваме се на бързо приключване на преговорите, след като вече имаме одобрението на Конгреса, зависи от българското правителство да постигне споразумение. Няма как да навлизаме в детайли. Но се надяваме да е скоро. Не съм готов да отговоря на въпроса ви за цената. Работим усилено с нашите българските съюзници  и партньори, за да има споразумение, което да е приемливо и за двете страни. И което да изпълни изискванията на България. Оптимист съм, че това ще се случи“, каза американският посланик у нас.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов отбеляза във вторник, че реалистичната цена е около 2 милиарда лева. Тече двуседмичен срок, в който американското правителство ще предостави на българската страна проект на договор. 

Дискусиите са закрити за тази страница