Акциите на „Трейс Груп“ паднаха

Цената на акциите на „Трейс Груп Холд“ АД паднаха след трагичния инцидент край Своге, при който загинаха 17 души, а 21 са ранени. Четирима от настанените в болница са в критично състояние, съобщава news.bg.

Холдингът, който е сред основните изпълнители на ремонта на пътния участък губи 20,88 процента от стойността на акциите си от началото на годината. За второто тримесечие на годината „Трейс Груп Холд“ отчита приходи от 74,2 млн. лв. и печалба от почти 8,8 млн. лв., показва неконсолидираният отчет.

Една от посоките, в които върви разследването на прокуратурата, е за некачествена износваща настилка (най-горният слой асфалт), която не дава добро сцепление. Вследствие на това автомобилите губят контрол. Сигнали са подавани пет пъти до компанията-изпълнител, но тя не е извършила ремонт.

От „Трейс Груп Холд“, водещ партньор в обединението ДЗЗД „Трейс Своге“, което изпълнява ремонта, разпрати съобщение, в което твърдят, че „цялостната рехабилитация на пътя е извършена съгласно проекта и Техническата спецификация“.

Дискусиите са закрити за тази страница